Sista ponnyn

Charlie är lämnad för försäljning till Anna Hassö. Att lämna Charlie för att låta någon annan sälja honom åt oss känns lättare än att sälja honom själv. Jag tycker det är jobbigt med att ha folk jag inte känner nära och efter allt som hänt är inte energin där jag önskar att den är för att jag ska klara av att hålla i provridningar. Det är något lättare att sälja fälttävlansponnyer i Skåne också. Mirakel är iväg på prov och Fionn är redan såld vilket innebär att jag inte har några ponnyer kvar. Skönt att inte behöva stressa och det kommer även bli lättare med tid till skola, vänner och övriga hästar så det känns ok. Lite konstigt men jag är klar med ponny, det finns inget mer att tävla på ponny utan att det blir jobbigt.

I helgen debuterade jag som jag tidigare skrivit H90 med min nya häst Tassen. Under lördagen gick han på 71,522% och 4 fel i banhoppningen. Mer om lördagen finns i det inlägg jag skrev i lördags. I söndags spöregnade det vilket gjorde terrängbanan till en enda stor lerpöl. Senaste gången jag tävlade på en så lerig plats var i Åkerbo där vi halkade in i ett hinder så ni kan ju ana min panik när jag insåg hur extremt blött, halt och lerigt det var. Bestämde mig för att lita på Tassen och försöka starta även fast jag helst av allt ville gå och gräva ned mig under en sten. På framhoppningen var Tassen taggad, när han såg terränghinderna började han busa, skaka på huvudet och springa åt sidan. När vi väl började trava var han lugn om än busig, han var så lycklig. Smart som han är så bockade han inte eller busade där det var jättehalt utan hade en bra balans hela tiden. Snäll att hoppa fram, lagom pigg och absolut inte stark vilket jag gillade.
När jag fick startsignal så trodde jag att han skulle bli istadig eller inte gå från de andra hästarna och drev väldigt bestämt. Tassen uppskattade inte att jag inte litade på honom och besvarade min begäran om att gå framåt med ett bocksprång. Det var inte stort men fyllt av kraft. Tappade balansen lite och hoppade 1:an med en Tass som var lite småsur. Han hoppade dock väldigt snällt och när jag bad honom gå fram lite mjukare så lyssnade han väldigt bra. Tassen hoppade allt med spetsade öron, det kändes som att inget var för stort eller svårt för honom. I slutet av banan fick vi upp ett bra tempo och kom i mål med 2 straff för överskriden oprimaltid. Vi fick totalt 34,5 straff och blev placerade som nr 7. Dessutom har vi satt första kvalet till H100 vilket känns extremt bra. Jag och Tass jobbar fortfarande på att lära känna varandra och att rida honom är inte helt enkelt även om det är sjukt kul. Tacksam över varje sekund jag får spendera på hans rygg!

Det finns ett inlägg på Instagram där det finns film från alla moment i helgen.

Gillar

Kommentarer