Ny häst och distansgymnasium

Tiden springer iväg och det finns alltid något att göra. Senaste gången som jag skrev och publicerade ett inlägg berättade jag att jag inte har några ponnyer kvar. Sedan dess har mängder av saker hänt. Under tiden som gått sedan mitt senaste inlägg har jag skrivit inte mindre än 14 utkast, orden har inte gått att sätta ihop till meningar och det blev bara mängder av svammel som inte gick att förstå. Sedan började skolan, jag försöker fortfarande lära mig hur jag ska göra med skolan och jobbar med att hitta ett studiesätt som fungerar för mig. Det går att märka att vi inte riktigt är där än men snart så, jag börjar lista ut hur jag ska göra.

Under slutet av sommaren hittade jag en magiskt fin häst på annons. Efter mycket prat med mamma så bestämde vi oss för att titta på hästen, egentligen ville vi ha en häst som gått fälttävlan men jag lyckades inte riktigt släppa den där hästen. Den 4 augusti hade Thornhill Charlie travat igenom besiktningen UA och sedan dess har vi försökt bygga upp kondition och styrka på honom. Han är oriden, har ingen kondition och är knappt grundriden men vi börjar lista ut hur vi ska göra för att han ska förstå. Han har gått en hel del hoppning förra året men har enligt den info som vi har fått stått sedan dess. Charlie är vinglig och förstår inte riktigt hur han ska göra, väldigt ostadig i formen men det börjar ta sig. Nu börjar samling och tempoväxlingar fungera även om det är svårt med övergångar. Han är genomsnäll men skygg och känslig.
Under den tid som jag har haft Charlie har han terrängtränats en del och vi har startat upp till och med 110 cm. Han är en väldigt trevlig häst att jobba med helt enkelt.

Tassen och jag börjar hitta varandra mer och mer. Under vår tid har vi ridit 5 H90 och nu under hösten debuterade vi även H100. Alla våra starter som vi har gjort i år har varit felfria på hinder i terrängen. Jag har varit kvalad till H100 i drygt 3 år med 3 olika hästar men har varit för feg för att debutera. Med Tassen var det alltså en sak som jag kunnat stryka från listan. Han blir bättre och bättre i hoppningen och vi har skaffat en ny sadel som passar honom bättre än vad den förra sadeln gjorde. Tack vare sadelbytet har han musklat på sig mer och han blir starkare och hoppar bättre. Vi varvar hoppningen med dressyren men framförallt att galoppera ut. Det är en otroligt häftig känsla att kunna galoppera ut barbacka utan att vara rädd. Det är något som jag är extremt tacksam över att kunna göra med honom.

Socker åkte iväg ett tag när jag inte orkade, hon är hemma igen och vi försöker hitta tillbaka till varandra. I dagsläget går det bra, hon verkar nöjd med att vara hemma och jag är nöjd med att ha henne hemma. Vi får se hur det blir i framtiden men just nu fungerar det riktigt bra. Vi har varit iväg på en pay and jump sedan hon kom hem där vi hoppade en 1m och en 110 cm. Båda rundorna var bra, småmissar i båda men det var mer kommunikationsfel än något annat. Jag tror att det kommer bli bra med tid, hon är så fin min lilla tjej.

Det är mycket att göra när du läser på distans och det ställer stora krav på den som pluggar, vissa dagar känner jag mig extremt omotiverad till att ta mig upp ur sängen för att logga in och börja jobba men överlag känns det bra. Det är skönt att kunna vara hemma och plugga eller att jag kan plugga där jag vill. Det ger mig en större frihet och jag kommer kunna åka iväg och tävla lättare. Jag hoppas verkligen att jag kommer få det att fungera, på något sätt ska det gå!

Min nya stjärna Charlie, fotograf är Jenny Johansson

Bella njuter av att ha mig hemma, här är hennes favoritplats att vara på när jag pluggar.

Gillar

Kommentarer